Ficova otkrila zašto se Merkelova i Haradinaj sastaju 6. juna

Portparolka nemačke kancelarke Angele Merkel Martina Fic otkrila je glavnu temu susreta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa kancelarkom Angelom Merkel.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER
Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Ona je kazala da će glavna tema biti pitanje dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i samitu u Parizu 1. jula.

U odgovoru za portal gazetaexpress.com je potvrđeno da će Haradinaj 6. juna biti primljen kod kancelarke u njenom kabinetu.

"Ovaj radni sastanak će bit usredsređen na međusobne odnose i pitanja spoljne politike, posebno odnosima između Kosova i Srbije", rekla je ona.

Posle sastanka neće biti izjava za medije, već samo fotografisanje za medije, rekla je Fic i dodala da će sastanak biti dobra mogućnost za razmenu mišljenja pred samit u Parizu.

Upitana o poslednjim kretanjima na severu KiM i izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, portparolka nemačke kancelarke je rekla da su informisani o poslednjim događajima i pozvala Srbiju i Kosovo da sačuvaju mir i da rade da situacija ne eskalira.

"Mi očekujemo da vlade dve zemlje, Kosova i Srbije, rade na planu smirivanja i deeskalacije situacije. To je naša aktuelna pozicija u vezi sa ovim pitanjem", rekla je Fic.

strana 1 od 115 idi na stranu