HDZ najavio kazne, sumnja u opstrukciju EU izbora

Zagreb -- Predsednik HDZ, premijer Andrej Plenković, naredio analizu neuspeha na izborima za Evropski parlament na kojima je ta stranka osvojila samo četiri mandata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Riccardo Pareggiani
Foto: Tanjug/AP Photo/Riccardo Pareggiani

Plenković je naredio čelnicima lokalnih organizacija vladajuće stranke da do danas dostave izveštaje.

Kako piše zagrebački Jutarnji list, pošto se prikupe svi izveštaji i napravi analiza, oni koji su ostvarili najlošije rezultate mogli bi da budu kažnjeni, a očekuju se i kazne zbog sumnje u organizovanu izbornu opstrukciju.

List, pozivajući se na neimenovane izvore iz HDZ-a, navodi da je Plenkovićev krug najnezadovoljniji rezultatima u Zagrebu, Splitu i Vukovaru.

"Rezultati svih županijskih organizacija su ispod naših očekivanja. Međutim, očigledno je da su negde rezultati strašno podbacili, na primer u Zagrebu i Splitu. Naravno da zbog slabijeg rezultata niko neće biti izbačen iz stranke, ali moguća su raspuštanja nekih HDZ-ovih ogranaka, opštinskih i gradskih organizacija", rekao je izvor lista.

Taj izvor dodaje da Plenković i najuže rukovodstvo HDZ-a imaju "sve više informacija da su neki viši stranački funkcioneri organizovali opstrukciju na samom terenu".

"Bilo da su organizovano glasači nagovarani da ostanu kod kuće, bilo da su nagovarani da glasaju za druge opcije na desnom spektru. Imamo informacije da se radi o organizovanim akcijama opstrukcije u režiji nekih visokih funkcionera HDZ-a", rekao je izvor lista.

strana 1 od 133 idi na stranu