Stefanović: Od policije se očekuje da zada udarac mafiji

Ministar Nebojša Stefanović kaže da od policije očekuje da zada oštar i odlučan udarac narko-mafiji u i da u toj borbi ne sme biti ni neodlučnosti ni slabosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG / MUP REPUBLIKE SRBIJE
TANJUG / MUP REPUBLIKE SRBIJE

„Moramo da pobedimo u sukobu sa kriminalacima, oni moraju da dobiju jasnu poruku države da takvom delovanju na teritoriji naše zemlje nema mesta. Razgovarali smo sa policijskim službenicima i posebno mi je stalo da naši ljudi, koji se bave svakako jednim od najtežih poslova u zemlji, potpuno shvate da građani od njih očekuju neprekidne aktivnosti na suzbijanju kriminala i maksimalno angažovanje kako bi naša zeml?a bila bezbedna i sigurna“, naglasio je Stefanović.

On je danas posetio Policijsku upravu Novi Sad i novosadski odred Žandarmerije.

Ministar je sa pripadnicima Žandarmerije razgovarao o zadacima koji su pred ovom jedinicom, pogotovo u današnje vreme kada se od nje očekuje da u svakom trenutku bude spremna da izvrši svaki zadatak vezan za bezbednost naše zemlje.

„Moral ljudi u ovom odredu je na izuzetno visokom nivou i oni su potpuno spremni da u svakom trenutku, bez bilo kakvog oklevanja, krenu u izvršenje zadataka koji se tiču bezbednosti naše zemlje", rekao je on.

Pripadnici Žandarmerije razumeju koliko njihova zemlja očekuje od njih i koliko su važni u sistemu zaštite bezbednosti, ne samo od kriminala, već i terorizma i svih drugih izazova koji mogu da ugroze bezbednost na bilo kom delu teritorije Srbije, kaže Stefanović.

On je istakao da mu je drago što pripadnici Žandarmerije svoje zadatke shvataju ozbiljno i što su spremni da, vrlo često rizikujući i svoje živote, u svakom trenutku budu na usluzi svom narodu, navodi se u saopštenju MUP.

strana 1 od 159 idi na stranu