"Nema predaje": Policija sprečila upad huligana na festival "Mirdita - dobar dan"

Policija je sprečila veću grupu huligana da upadne na festival "Mirdita - dobar dan", na kojem se beogradskoj publici predstavljaju savremeni umetnici sa Kosova

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2019.

21:37

Ilustracija: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako javlja Radio "Slobodna Evropa", pozivajući se na izvore iz policije, u pitanju su pripadnici navijačkih grupa koji su okupili ispred Dorćol placa u Beogradu.

Oni su nosili transparente sa zastavom Kosova preko kojeg je grb Srbije i natpis "Nema predaje" i skandirali su pogrdne parole Albancima.

Na samom ulazu u Dorćol plac i dalje je kordon policije, a učesnici i posetioci festivala se upućuju na druge izlaze i savetuje im se da odatle ne idu peške.

Većina posetilaca je i dalje u dvorištu Dorćol placa, a današnji festivalski program završen.

Uoči incidenta na festivalu je trajala debata "Život sa sećanjem na nestale", a potom je održana projekcija dokumentarnog filma "Ferdonija" o nestalim licima tokom rata na Kosovu.

Festival "Mirdita - dobar dan" otvoren je 29. maja u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a pred sam početak manifestacije ispred CZKD se okupila i grupa od nekoliko desetina desničara koji su pevali navijačke pesme, a koje je kordon policije sprečio da priđu bliže mestu održavanja festivala.

Prethodno je zbog festivala protestovalo i dvadesetak ljudi među kojima je bila predstavnica desničarskog pokreta "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski, a koji su rekli da je razlog njihovog dolaska to što se na tom festivalu "Kosovo tretira kao nezavisna država".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: