"Iskustvo ratova iz devedesetih nije nešto što dugo treba održavati u nacionalnoj memoriji"

Predsednik SDSS Milorad Pupovac rekao je, povodom izjave hrvatskog ministra odbrane, da takvu retoriku niko ne treba da koristi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.05.2019.

20:04

Foto: Screenshot/B92

Kako je istakao Pupovac, Hrvatska bi toliko godina posle rata trebalo da smanji elemente ratne retorike i u komemorativnim praksama i u porukama predstavnika vojnih snaga i nacionalne odbrane i sigurnosti, prenela je Hina.

"Ne vidim ovoga trenutka da Hrvatskoj s bilo koje strane preti bilo koja vrsta vojne opasnosti, osim eventualno vlastitog srljanja u neke šire, globalne političke vojne programe i osim eventualno vlastite unutrašnje nestabilnosti, ali to više uopšte nije posao ministra Krstičevića", ocenio je Pupovac.

"Niko ne treba da koristi takvu retoriku, jer ratovima koje smo prošli i koji su završili dramatično i tragično treba pronaći drugačiji pristup", rekao je Pupuvac, dodajući da "iskustvo ratova iz devedesetih nije najsjajnije i nije nešto što dugo treba održavati u nacionalnoj memoriji bilo Hrvata, bilo Srba".

Upitan koga bi podržao za predsednika, Zorana Milanovića ili Kolindu Grabar Kitarović, Pupovac kaže da nije realno da se u prvom krugu predsedničkih izbora levo liberalna scena okupi oko jednog kandidata.

Pupovac nije hteo da odgovori na pitanje ko mu je bliži - Milanović ili Grabar Kitarovićeva, navodeći da se političar to "nikada ne pita".

"To je nešto što je stvar ličnog izbora, kao i odluka stranačkih tela i rukovodstva", rekao je on.

SDSS smatra da je "vreme da na hrvatskoj političkoj sceni dođe do grupacije manjih levih stranaka koje će uneti novi red i nove vetrove", zaključio je Pupovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: