Zbog najavljenih padavina neophodan oprez u vožnji

Beograd -- Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji, ali se zbog nestabilnih vremenskih prilika savetuje veći oprez, kažu iz AMSS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Tanjug, Sava Radovanović
Ilustracija, Tanjug, Sava Radovanović

Usporena vožnja moguća je na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure usled učestale pojave odrona zemlje i kamena, a najčesći su duž Ibarske, Drinske i Đerdapske magistrale.

AMSS navodi da će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, intenzivnijim na severu zemlje gde su ponegde moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, a najviša dnevna temperatura od 22 do 27 stepeni.

Od danas do 5. juna od osam do 17 sati izvoditi radovi hitne intervencije na državnom putu I B na deonici Preljina-Mrčajevci, u Preljini, a tokom izvodjenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, a prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Na teretnim terminalima, na graničnom prelazu Šid čeka se sat vremena, navodi AMS S i dodaje da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske i Hrvatske, te da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

AMSS podseća da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima često promenljivo.

Razno

Na današnji dan, 1. jun

1198 - Vizantijski car Aleksije III Anđeo odobrio je srpskom velikom županu Stefanu Nemanji i njegovom sinu monahu Savi da na ruševinama Hilandariona podignu novi

Razno subota 1.06. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 31. maj

1594 - Umro je italijanski slikar Đakopo Tintoreto (Jacopo Tintoretto), jedan od najvećih majstora 16. veka, čuven po veštini postizanja izuzetnih svetlosnih efekata

Razno petak 31.05. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 30. maj

1431 - U Ruanu je na lomači spaljena francuska nacionalna heroina Jovanka Orleanka (Jeanne d'Arc), pošto je po nalogu Engleza pred crkvenim sudom optužena da je

Razno četvrtak 30.05. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 29. maj

1167 - Vojska udruženih italijanskih gradova Lombardijske lige porazila je u bici kod Lenjana trupe nemačkog cara Fridriha I Barbarose (Friedrich Barbarossa). 1453 -

Razno sreda 29.05. 00:00 Komentara: 1
strana 1 od 28 idi na stranu