"U sredu u podne veliki protest na centralnom trgu severnog dela Kosovske Mitrovice"

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je za sredu u podne veliki protest na centralnom trgu severnog dela Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92

Utorak, 28.05.2019.

16:25

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Rakić je obišao u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica Bobana Janićijevića i Radenka Milovanovića, koji su ranjeni u Zubinom Potoku, prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU.

Rakić je rekao da je specijalna jedinica ROSU iskoristila trenutak kada su legitimni predstavnici Srba, politički predstavnici i direktori javnih institucija, bili u Skupštini Srbije i kada se diskutovalo o Kosovu i Metohiji i brutalno su napali stanovnike Zubinog Potoka.

“Iskoristili su trenutak kada nakon lokalnih izbora gradonačelnici još nisu preuzeli svoje funkcije. Prema izjavama koje dolaze iz Prištine, mi i dalje nismo gradonačelnici, već u službi građana i još uvek smo obični građani”, rekao je Rakić.

On je kazao i da imaju informaciju da su kosovske snage pokušale da uvedu prinudnu upravu i da preuzmu četiri srpske opštine na severu.

“Neće im uspeti i borićemo se i dalje. Želim da poručim građanima da ćemo biti uz njih i za sutra je zakazan veliki protest u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Rakić i dodao da su na vezi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da će tokom dana doneti konkretne odluke o tome šta dalje.

Dodao je da je situacija takva da moraju da donose odluke na dnevnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: