Poraz "zone šerijatskog zakona": Nemačka osudila osnivače "verske policije"

Nemački sud proglasio je krivim sedmoricu muškaraca koji su osnovali "versku policiju", zbog kršenja pravila o nošenju uniforme, javili su nemački mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2019.

18:30

Poraz
Ilustracija: EPA-EFE/Rahat Dar

Novinska agencija DPA javila je da je sud kaznio muškarce starosti između 27 i 37 godina novčanim kaznama u iznosu od 300 do 1.800 evra.

Grupa je 2014. godine izašla na ulice nemačkog grada Vupertala, noseći narandžaste prsluke sa oznakama islamske verske "Šerija policije".

Članovi grupe delili su letke na kojima se navodi da je proglašena "zona strogog islamskog zakona", gde su alkohol, muzika i pornografija zabranjeni strogim islamskim zakonom.

Iz suda je saopšteno da su članovi grupe i njihovi pomagači bili svesni "militantnog efekta koji su želeli da postignu", javio je AP.

Članovi su oslobođeni 2016. godine, jer su sudije procenile da se prsluci ne mogu smatrati uniformama i da nisu preteće.

Federalni sud je ranije doneo odluku da suđenje bude ponovo održano, a počelo je 20. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: