Pentagon poručio ruske metke

Sektor Pentagona koji se bavi nabavkama za američku vojsku objavio je tender za kupovinu municije za lako naoružanje koje nije po standardima NATO-a.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 27.05.2019.

11:34

Pentagon poručio ruske metke
Scott Barbour/Stringer/Getty images/Ilustracija

Projekat "Sistem za manevarsku municiju" (OPM-MAS) vrši istraživanje tržišta kako bi se odredilo tehničko i finansijsko stanje dobavljača specijalne municije i sistema naoružanja za njihove isporuke i korišćenje izvan SAD, navodi se u objašnjenju zahteva, piše ruski list "Gazeta", pozivajući se na "Difens blog".

U prijavi se navodi da će sa pobednikom tendera biti zaključen neograničeni ugovor sa nelimitiranom količinom isporuka.

Prema podacima lista, američka vojska planira da kupi metke za pištolje TT i PM, automate Kalašnjikov oba kalibra (5,45 i 7,62 mm), mitraljeze PKM i JAKB, teške mitraljeze DSSK, snajperske puške SVD, kao i lovačku municiju kalibra 12 mm, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: