"Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku"

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da mu ne pada na pamet da podnese ostavku, prenosi portal Plusinfo.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.05.2019.

13:24

Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

U nedelju uveče je održana sednica Centralnog odbora njegovog Socijaldemokratskog saveza na kome je razrešeno rukovodstvo stranke.

"Ne vidim nikakav razlog da ponudim ostavku. Ujedinili smo društvo, koračimo ka Evropskoj uniji, rešili smo probleme sa Bugarskom i Grčkom, a novi ekonomski parametri obaraju rekorde“, istakao je Zaev nakon razrešenja svih organa njegove stranke.

Kako je kazao, "svuda gde postoji arogancija, dogodiće se promene, zato što je takav red. Imamo manjkavosti i kod gradonačelnika, i kod direktora, jer smo obećali život za sve, i to moramo da ispunimo“.

„Biće smenjeni i ministri i neće biti rotacija, već će biti imenovana nova lica. Neću da govorim o brojkama, do sada smo promenili šest ministara, a kada je reč o rekonstrukciji vlade, treba da bude zamenjeno više od trećine ministara. U takvim okolnostima saopštićemo nova imena, paralelno sa razrešenjima“, naglasio je Zaev.

On je potvrdio da je Centralni odbor njegove stranke razrešio ceo Izvršni odbor, potpredsednike, partijske sekretare, koordinatora Foruma žena, te se svima zahvalio za obavljanje dužnosti u partiji.

Obećali smo promene i one se događaju. Socijaldemokratski savez večeras je pokazao odgovornost pred građanima i sopstvenoj zemlji. Počeli smo u svojim redovima“, rekao je Zaev.

Zaev je dodao da se nastavljaju konsultacije za postavljanje novih funkcionera stranke, te je naglasio da je sada vreme za još veću inicijativu njegove stranke kako bi se osnažio fokus ka poboljšanju života građana.

Ministarka pravde Frosina Remenska i sada već bivša potpredsednica Socijaldemokratskog saveza na društvenim mrežama je napisala da su odluke donete bez trunku sujete, već kako dolikuje ljudima sa integritetom i vizijom.

Moja bitka za slobodu, pravdu, odgovornost i jednakost nije započela sa političkim i partijskim funkcijama, niti će se bez njih završiti“, napisala je Remenski.

Kako je istakla, došlo je vreme da se ispuni moto za koji su se borili, odnosno da „odgovornost mora da postoji“.

Reč je o takozvanoj operaciji „Metla“ koja se pojavila u makedonskim medijima nakon prvog kruga predsedničkih izbora kada je kandidat vladajuće koalicije SDSM-DUI Stevo Pendarovski osvojio samo 4. 500 glasova više u odnosu na kandidata opozicionog VMRO-DPMNE.

Tada je Zaev obećao građanima da će sprovesti tu akciju kako bi se oslobodio političkih i partijskih kadrova koji nesavesno i neodgovorno izvršavaju svoja zaduženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: