Danas je 15 godina od ubistva novinara Duška Jovanovića

Na današnji dan pre 15 godina ubijen je vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Dan, Duško Jovanović.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 27.05.2019.

09:25

Danas je 15 godina od ubistva novinara Duška Jovanovića

Za taj zločin kažnjen je jedino bivši sportista Damir Mandić koji kao saizvršilac služi devetnaestogodišnju kaznu zatvora.

Ni nakon 15 godina nadležni nisu otkrili ko je pucao u Jovanovića, niti ko je i zašto naručio ubistvo.

Jovanović je ubijen oko ponoći 27. maja 2004. godine, kada je u njega, iz golfa 3, ispaljen rafal iz automatske puške.

Glavni i odgovorni urednik Dana, Nikola Marković, rekao da nije optimista da će slučaj ubistva Duška Jovanovića biti razrešen do kraja jer, smatra on, nema političke volje.

"Nikako ne možemo biti zadovoljnji radom policije i Tužilaštva, jer do sada ne samo što nema rezultata već država nije smogla snage da pokaže ni zrno profesionalne odgovornosti, pa da oni koji bezuspešno vode tu istragu budu razriješeni sA tih funkcija", rekao je zamjenik glavnog urednika Dana Nikola Marković za TV Vijesti.

Nevladine organizacije su ocenile da nerasvetljeno ubistvo Jovanovića do danas ugrožava slobodu izražavanja u Crnoj Gori.

Akcija za ljudska prava pozvala Vladu da hitno angažuje inostranog eksperta u cilju objektivnog i posebno stručnog sagledavanja toka i rezultata dosadašnje istrage ubistva glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića.

U Centru za gradjansko obrazovanje zabrinuti što ubistvo Jovanovića još nije u celosti rasvijetljeno.

Oni smatraju da su novinari u Crnoj Gori i dalje žive pokretne mete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: