"Budala niske inteligencije"; Sanders: Tramp i Kim dele mišljenje o Bajdenu

Severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik SAD Donald Tramp dele mišljenje o bivšem potpredsedniku Amerike Džou Bajdenu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.05.2019.

18:12

Foto: EPA-EFE/KCNA

Ovo je saopštila portparolka Bele kuće Sara Sanders.

"Mislim da se slažu u proceni bivšeg podpredsednika Džoa Bajdena", zaključila je Sanders za vreme državničke posete Japanu.

Severna Koreja je ranije označila bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena kao "budalu niske inteligencije" i "imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića", pošto je, navodi Rojters, američki predsednički kandidat nedavno nazvao Kim Džong Una tiraninom.

Korejska centralna novinska agencija (KCNA) saopštila je da je Bajden uvredio vrhovno rukovodstvo zemlje i počinio "ozbiljnu politički motivisanu provokaciju koja se ne može tolerisati" protiv Severne Koreje.

Tramp je na Tviteru objavio da se nasmešio kada je Kim "nazvao Bajdena osobom niske inteligencje.

"Možda mi to šalje signal"? naveo je američki predsednik.

Britanska agencija prenosi da je Tramp likovao posle oštre retorike Severne Koreje o sunarodniku Bajdenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: