Nema predaha: Od ponedeljka opet munje i gromovi, sledi naglo zahlađenje

Kiša, munje i gromovi će se nastaviti posle kratkog letnjeg vikenda.

Izvor: Kurir
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Madrabothair
Ilustracija: Depositphotos/Madrabothair

Već su se danas navukli oblaci i očekuju nas kiša, pljuskovi i grmljavina.

Duvaće i slab do umeren jugoistočni vetar, javlja Kurir.

"Minimalna dnevna temperatura biće 15 stepeni, maksimalna dnevna 21, na zapadu do 29, a na jugoistoku Srbije i u Beogradu 23" kaže Đorđe Đurić, meteorolog "Veder tu ambrele".

Prema njegovim rečima, u Srbiji će se u utorak nastaviti istovetno vreme kao što je to bilo danas - ponegde sparno i nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

"Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima. Maksimalna temperatura u utorak će biti od 24 do 30 stepeni. U Beogradu će biti 27 stepeni. Dok će minimalna dnevna biti 18 stepeni", navodi on.

"U sredu se očekuje malo svežije vreme, promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na severu, ali i dalje toplo i sparno. Maksimalna dnevna temperatura će biti 26 stepeni, a minimalna 15", dodaje Đurić.

Od dodaje da nam u četvrtak sledi dosta svežije, pa će maksimalna temperatura iznositi 14 stepeni, a minimalna 12.

"Vreme će biti promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Dok će u petak biti osetno svežije, promenljivo oblačno, sa uslovima za kišu i grmljavinu, maksimalna temperatura od 14 na zapadu Srbije do 21 na severu. Tokom sledećeg vikenda očekujemo uglavnom suvo i toplije vreme", naglašava Đurić.

strana 1 od 129 idi na stranu