Rezultati anketa uoči EP i lokalnih izbora u GR: Opoziciona Nova demokratija vodi

Prema rezultatima poslednjih anketa objavljenih u Grčkoj, uoči izbora za EP i lokalnih izbora, konzervativna opozicija uživa snažno vođstvo.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.05.2019.

19:28

Rezultati anketa uoči EP i lokalnih izbora u GR: Opoziciona Nova demokratija vodi
Foto: Depositphotos/Ibphoto

Prema anketi „Marc“ koja je sprovedena za potrebe televizije Antena, opoziciona Nova demokratija u nedelju bi dobila 29,4 odsto glasova za Evropski parlament, dok bi vladajuća stranka SIRIZA dobila 22,4 odsto.

Na trećem mestu, prema podacima iste ankete, bio bi levičarski Pokret za promene (KINAL) sa 6,6 odsto podrške kod ispitanika, a odmah iza njega su neonacistička grčka stranka Zlatna zora sa 5,4 odsto podrške i Komunistička partija (KKE) sa 4,8 odsto.

Broj neopredeljenih birača iznosi 12,2 odsto.

Rezultati ankete MRB sprovedena od strane Star TV pokazuju da bi opoziciona Nova demokratija u nedelju dobila 29 odsto glasova, dok bi stranka grčkog premijera Aleksisa Ciprasa SIRIZA dobila 22,5 odsto podrške birača.

Na trećem mestu ponovo se nalazi Pokret za promene (KINAL) sa 6,8 odsto podrške ispitanika, ispred četvrtog mesta koje zauzma Zlatna zora i Komunistička partija Grčke sa šest odsto podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: