Sada prete tajnim oružjem: Ako naprave i najmanju glupost, poslaćemo ih na dno mora!

Iran može da potopi ratne brodove SAD uz pomoć "tajnog oružja", izjavio je danas savetnik iranske Vojne komande, general Morteza Korbani.

Izvor: B92

Subota, 25.05.2019.

10:44

Sada prete tajnim oružjem: Ako naprave i najmanju glupost, poslaćemo ih na dno mora!
Ilustracija: Depositphotos/inBrackets

"Amerika šalje dva ratna broda u region. Ako naprave i najmanju glupost, poslaćemo ih na dno mora, zajedno s posadama i avionima, uz pomoć dve rakete ili dva nova tajna oružja", rekao je Korbani, prenosi Rojters.

Zapadni stručnjaci kažu da Iran često preuveličava svoje oružane sposobnosti, iako, kako navodi Rojters, postoji bojazan zbog njihovog raketnog programa, naročito balističkih raketa dalekog dometa.

Drugi iranski general, Hasan Seifi, ocenio je danas da će "racionalni Amerikanci i iskusni američki komandanti" verovatno obuzdati "radikalne elemente" u Vašingtonu i sprečiti rat s Iranom, objavila je poluzvanična iranska agencija Mer, prenosi Rojters.

Zarif: Odluka SAD je ekstremno opasna

Ministar spoljnih poslova Irana Džavad Zarif izjavio je da je odluka SAD da pošalje 1.500 vojnika u područje Persijskog zaliva izuzetno opasna.

"Povećano prisustvo SAD u našem regionu izuzetno je opasno i preti međunarodnom miru i bezbednosti", rekao je Zairf, prenosi Rojters.

SAD su u petak saopštile da će rasporediti još 1.500 vojnika na Bliskom istoku radi od odbrane od Irana.

Amerika je optužila Iran za napade na teretne brodove ranije ovog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: