Šta kažu Merkelova i Makron o ostavci Tereze Mej

Angela Merkel "poštuje" odluku Tereze Mej da podnese ostavku pošto nije uspela da se njen sporazum o Bregzitu usvoji u parlamentu.

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

13:13

Šta kažu Merkelova i Makron o ostavci Tereze Mej
Carsten Koall/Stringer/Getty images

"Nemačka vlada neguje svoju blisku saradnju sa britanskom vladom i to će tako ostati", rekla je portparolka nemačke kancelarke Martina Fic.

Ona je odbila da se izjasni o posledicama ostavke na Bregzit, što je, kako je navela "proces koji zavisi od razvoja britanske unutrašnje politike".

Francuski predsednik Emanuel Makron je pozdravio "hrabar posao" koji je obavila britanska premijerka i založio se za "brzo razjašnjenje" oko Bregzita.

"Suviše je rano spekulisati o posledicama ove odluke. Principi Evropske unije nastavljaju da se primenjuju, odnosno prioritet je da se očuva dobro funkcionisanje EU, što zahteva brzo razjašnjenje", rekao je Makron u saopštenju francuskog predsedništva.

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da će podneti ostavku 7. juna. Ona je rekla da duboko žali jer nije uspela da izvede zemlju iz EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: