Monah Neofit: Ovo je rana koja se nosi za celi život

Monah Srpske pravoslavne crkve Neofit izjavio je prilikom rasprave o potvrđivanju optužnice da je izgubio prijatelje i da od toga nema oporavka.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: depositphotos/vladek
Ilustracija: depositphotos/vladek

On je vozio čamac koji se na Skadarskom jezeru u februaru prevrnuo, a četiri osobe se udavile.

"Ovo je rana koja se nosi za celi život", rekao je on u sudnici.

Monah, čije je građansko ime Goran Kimpanov (43), osumnjičen je za izazivanje brodske nesreće na Skadarskom jezeru, u kojoj su život izgubile četiri osobe. On se tereti da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić predložila je Višem sudu da se potvrdi optužnica protiv njega, a sud će odluku doneti za 15 dana.

Advokat Kimpanova, Jugoslav Krpović, ocenio je da je optužnica pravno i etički neprihvatljiva, jer, kako smatra, nema dokaza da je sveštenik s umišljajem vozio čamac. On, međutim, nije sporio da njegov branjenik nije imao dozvolu za prevoženje plovilom.

U nesreći kod Manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru, utopile su se četiri osobe kada se brodić sa više lica prevrnuo usled jakih talasa.

U nesreći su se utopili trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova dvanaestodišnja ćerka. Talasi su u smrt odneli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali, a prevozio ih je monah manastira Vranjina, koji je uhapšen nakon tragedije koja se dogodila. On je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode.

strana 1 od 133 idi na stranu