Pritvor od 30 dana za bivšeg direktora Beogradske poslovne škole

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana bivšem direktoru Beogradske poslovne škole Đuru Đuroviću, kao i D.J..

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

08:30

Pritvor od 30 dana za bivšeg direktora Beogradske poslovne škole
JanPietruszka/depositphotos

Sumnja se da su oštetili školu za više od dva miliona dinara.

Njima je sudija za prethodni postupak odredio pritvor da ne bi uticali na svedoke.

Na ovi odluku imaju pravo žalbe. D.J. je odgovorno lice u Savetu Beogradske poslovne škole, a summjiči se da je 2017. godine doneo Odluku o nagrađivanju Đurovića na osnovu koje je on uzeo oko 2,24 miliona dinara, čime su zajedno oštetili školu za taj iznos.

Uhapšenima je određeno dvodnevno zadržavanje, a protiv njih će biti podneta i krivična prijava.

Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv njih će sprovesti istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Agencija za borbu protiv korupcije zvanično je u decembru 2017. objavila preporuku da se Djurović smeni sa ove javne funkcije, a kao razlog za ovakav stav navode to što je upravo on s rođenim sinom zaključio ugovor o zaposlenju, čime se našao u sukobu interesa, a što nije prijavio Agenciji, pišu mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: