Jovanović se vraća u spaljenu kuću iako još nije za "normalan život", nema više novca

Novinar Milan Jovanović u subotu se vraća u kuću u Vrčinu koja je u decembru spaljena, iako se, kako kaže, u kući još uvek nisu stekli uslovi za normalan život.

Izvor: Cenzolovka
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Jovanović je sa suprugom Jelom Deljanin posle požara nekoliko dana proveo kod komšija, a posle toga je iznajmio stan.

Taj stan više ne može da plaća i zato je prinuđen da se vrati u kuću u kojoj još uvek nema ni kuhinju.

Novinaru je kuća u koju se sada vraća zapaljena 12. decembra, u rano jutro. Tada je u kući izgorelo sve što je za života stekao, a njemu je život spasla supruga koja ga je, ošamućenog od lekova koje pije, jedva iznela iz dima i vatre koja je zahvatila sobu u kojoj je spavao.

Jovanović za Cenzolovku kaže da se već previše zadužio, da je ušao u kredite, i da je bio prinuđen da prestane sa daljim radovima i nabavkom neophodnih stvari.

"Majstori više ne dolaze. Nemam s čim da sredim terasu i garažu, nemam kuhinju, ali nemam više ni para da plaćam kiriju. Zadužio sam se mnogo. Zahvalan sam Fondaciji Slavko Ćuruvija, koja je prikupljala finansijsku pomoć, kao i svim ljudima koji su mi pomogli. Bez tih novčanih sredstava ne bih ni ovoliko uspeo da uradim“, naveo je on.

Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića je održano u petak, ali je samo pročitana optužnica, posle čega je ponovo odloženo.

strana 1 od 129 idi na stranu