Bastać: Građani će se o radovima u centru Beograda izjašnjavati u svojim zgradama

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da će se na referedumu od 28. maja do 16. juna, o radovima građani izjašnjavati u svojim zgradama.

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

16:34

Bastać: Građani će se o radovima u centru Beograda izjašnjavati u svojim zgradama
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Bastaće je rekao da će biti obiđeni svi stanovi na teritoriji te opštine.

Bastać je, za današnje izdanje lista Danas, rekao da pravo glasa ima 10.560 građana i da će referendum nadgledati "lica akreditovana za sprovođene referenduma", a da su posmatrači dobrodošli.

Na pitanje kako će se čuvati listići na kojima će se građani te opštine izjasniti o radovima na tom području, on je rekao da će za listiće biti zadužena komisija sastavljena od stručnih lica iz opštine i prijavljeni građani.

Prema njegovim rečima, rezultate izjašnjavanja će objaviti Gradska opština Stari grad 16. juna i proslediti ih nadležnim organima grada Beograda.

On je rekao da su organi grada dužni da u predviđenom roku razmotre mišljenje građana, donesu odgovarajuće odluke i da o njima informiše javnost.

Na pitanje da li su rezultati izjašnjavanja obavezujući za izvođače radova u centru grada i one koji su angažovali te izvođače, on kaže da "bilo kakvo izjašnjavanje građana danas u Srbiji nije obavezujuće ni za koji nivo vlasti pa ni za izvođače koje večiti zamenik (gradonačelnika) angažuje na sumnjiv i netransparentan način poznat kao Štraheov model".

"To moramo da menjamo da bismo vratili poverenje građana u institucije i njihove političke predstavnike", rekao je Bastać, navodeći da je potrebna lustracija prema onima koji ignorišu interese građana i stručnu javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: