Dron pun eksploziva krenuo ka aerodromu Saudijske Arabije

Saudijska Arabija je presrela i uništila dron opremljen eksplozivom upućen u tu zemlju iz Jemena.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.05.2019.

18:38

Dron pun eksploziva krenuo ka aerodromu Saudijske Arabije
Ilustracija: depositphotos/conceptw

To je rekao portparol arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja se bori protiv pobunjenika Hutija u Jemenu.

"Saudijske vazduhoplovne snage presrele su i uništile dron pun eksploziva koji su uputile Huti milicije u pravcu aerodroma Nadžran (jug)", rekao je pukovnik Turki al Maliki, prenosi zvanična saudijska agencija SPA.

Televizija Al Masira, pod kontrolom Hutija, javila je da se radi o trećem napadu na aerodrom Nadžran u poslednja 72 časa.

U utorak su Saudijci javili da su jemenski pobunjenici napali dronom punim eksploziva "civilni objekat" u provinciji Nadžran, i da nije bilo žrtava. Al Masira je javila da je dron pogodio skladište oružja kod aerodroma Nadžran. Ta televizija navodi da je meta današnjeg napada bio sistem protivvazdušne odbrane Patriot.

Pukovnik Maliki je rekao da su pobunjenici napali civilni aerodrom i upozorio da će biti odgovora na taj napad.

Rijad od 2015. predvodi koaliciju koja se u Jemenu bori protiv pobunjenika Hutija u podršci međunarodno priznatoj vladi. Hutije podržava Iran i oni drže pod kontrolom velike delove teritorije Jemena na zapadu i na severu, kao i glavni grad Sanu.

Napadi dronovima pokrenuti su zbog porasta tenzija u Zalivu. Huti su preuzeli odgovornost za napad dronom koji je 14. maja oštetio naftovod u Saudijskoj Arabiji, dva dana posle misteriozne sabotaže četiri tankera na ulazu u Zaliv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: