Veselji "preti" ostavkom zbog afere: Ovo je klasičan slučaj prevare i manipulacije

Kadri Veselji, rekao je da je podneo tužbu zbog toga što je kriminalna grupa pomenula njegovo ime prilikom raspodele novca od zelenašenja.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHMAJ
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHMAJ

"Danas sam podneo krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu Republike Kosovo zbog zloupotrebe mog imena od strane kriminalne grupe. Ja ću ići do kraja da pojasnim ovaj slučaj i da se privedu pravdi svi koji su počinili zločin i oni koji su taj zločin skrivali šest godina", napisao je Veselji na Fejsbuku.

U video snimku koji je objavila prištinska televizija KTV vidi se nekoliko osoba koje prebrojavaju novac koji se kao deo zelenašenja daje jednoj osobi, među kojima jedna od njih kaže da je 200.000 evra namenjeno Kadriju Veseljiju.

Veselji je danas pre podne odbacio bilo kakve veze sa aferom zelenašenja u kojoj se pominje i istakao da će istrajati na zahtevu da se ta situacija do kraja razjasni i odgovorni izadju pred lice pravde. On je na vanrednoj konferenciji za medije izjavio da nema nikakve veze ni sa ovim slučajem niti sa osobama koje se vide na video snimku.

"Ovo je klasičan slučaj prevare i manipulacije za šta sam ubeđen da su i organi reda i sudstva bili na vreme informisani. Budite uvereni da ću, ako bude i jedne indicije da sam uključen u ovu aferu, podneti ostavku", rekao je Veselji.

"Sa punom sigurnošću kažem da je moje ime zloupotrebljeno u ovom kriminalnom aktu prevare", kazao je Veselji i dodao da kada se utvrdi istina o tome neko treba krivično da odgovara.

Veselji je optužio pripadnike istražnih jedinica policije Kosova i tužilaštva da, iako su, kako se u javnosti kaže, imali informacije o tom slučaju, nisu do sada preduzeli potrebne zakonske mere.

"Kako je moguće da se o ovom slučaju organizovanog kriminala za koje su postojale činjenice 2013. godine preduzmu mere sa šest godina kašnjenja. Ko je on, ili ona, ili oni koji su pokrivali ovaj slučaj organizovanog kriminala za više od šest godina. Kome i za koji je račun odgovaralo da se toliko kasni, pokriva, ili ne kažnjava krivično delo", kazao je Veselji.

On je rekao da ljude koji se vide na video snimku koji se od prekjuče pojavio u javnosti niti zna niti ima bilo kakve veze sa njima i da će svi oni odgovarati zbog zloupotrebe njegovog imena.

"Ovde se radi o dva kriminalna akta, onaj koji je izvršen i zločin skrivanja kriminalnog akta. Da se šest godina drži skrivenim kriminalni akt i da se ne kazni je najveće kriminalno delo", kazao je predsednik kosovskog parlamenta.

Koha ditore piše da su snimci bili u posedu istražnih jedinica policije Kosova i tužilaštva od 2013. godine, ali da oni sve do ponedeljka nisu preduzeli nikakvu aktivnost na razjašnjavanju događaja.

strana 1 od 115 idi na stranu