Igor Jurić pokreće novu inicijativu

Beograd -- Igor Jurić, predsednik Fondacije Tijana Jurić, najavio da će pokrenuti inicijativu da sva ubijena deca, zbog koje je uveden doživotni zatvor, dobiju obeležje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

"Želim da na tom obeležju budu uklesana imena sve te dece, da ih se setimo kada prođemo pored toga i razmislimo da li smo, kao društvo i građani, dovoljno uradili za zaštitu najmlađih", rekao je za "Blic" Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić.

"Blic" podseća da je Jurić prešao trnovit put od pokretanja do usvajanja inicijative za uvođenje doživotnog zatvora, a kako je rekao, najviše ga je pogodilo to što su neki ljudi vređali njega i njegovu porodicu.

"Oni su, zato što im je to odgovaralo, pokušali da mi uruše kredibilitet, da ponize mene i moju porodicu, e to me je najviše zabolelo. Uprkos svemu tome, nisam pomišljao da odustanem", kaže Jurić.

On je naveo i da je nekoliko puta sebi rekao posle stradanja Tijane, da želi da njena smrt dobije neki smisao i da mu je to bio cilj kada je pokrenuo akciju, cilj da Tijana ne bude statistički broj.

"Bilo mi je strašno što smo se dece koja su stradala sećali samo kada se desi neko novo ubistvo ili godišnjica", rekao je Jurić.

strana 1 od 129 idi na stranu