Pokrenuta istraga protiv Porošenka: Sumnja se na državnu izdaju

Ukrajinski Državni istražni biro pokrenuo je istragu o mogućoj državnoj izdaji bivšeg predsednika Petra Porošenka, izjavila je direktorka tog tela.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

13:51

Pokrenuta istraga protiv Porošenka: Sumnja se na državnu izdaju
Foto: Tanjug/AP/Olivier Hoslet

Kako je precizirala Olga Varčenko, radi se o događajima iz 25. novembra 2018. godine, kada su ukrajinski brodovi poslati iz Crnog mora da pređu u Azovsko kroz Kerčki moreuz.

Tužbu po ovom slučaju podneo je bivši šef administracije predsednika Viktora Janukoviča Andrej Portnov, koji se vratio u Ukrajinu, prenosi "Sputnjik".

Naime, Portnov je bio primoran da napusti Ukrajinu još 2014. godine, jer je protiv njega pokrenut krivični postupak s optužbom da je na nezakonit način postao šef Katedre ustavnog prava na Kijevskom nacionalnom univerzitetu.

On je tokom proteklih pet godina živeo u Moskvi i u Beču, ali se vratio, jer je u martu ove godine ovaj postupak protiv njega obustavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: