Uoči Pariza: Tači s Ramom, Haradinaj s Metom

Predstavnici Prištine, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, intenzivno se konsultuju sa državnim vrhom Albanije, premijerom Edi Ramom i predsednikom Iljirom Metom.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

13:42

Uoči Pariza: Tači s Ramom, Haradinaj s Metom
EPA-EFE FILIP SINGER

Oni to čine u susret predstojećem samitu u Parizu, najavljenom za 1. juli.

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, razgovarao je sa premijerom Albanije o pripremama Prištine za samit u Parizu:

"Kao i uvek, zadovoljstvo mi je da se sastanem sa premijerom Edijem Ramom. Razgovarali smo o političkoj aktivnosti na Kosovu, Albaniji i regionu, kao i o pripremema Kosova za samitu u Parizu", napisao je Tači na svom fejsbuk profilu.

Tači nije naveo gde se i kada sastao sa Ramom.

Predsednik Meta i premijer privremenih prištinskih institucija, Haradinaj saopštili su da su večerali sinoć u albanskoj luci Drač i tom prilikom razgovarali i o odnosima Beograda i Prištine i graničnom pitanju Srbije i tzv. Kosova, preneo je albanski portal Shćiptaria.

Meta je na svom fejsbuk profilu, uz fotografije za sastanka, bez mnogo detalja o razgovoru, objavio da je imao "posebno zadovoljstvo ponovo podeliti mišljenje sa premijerom Ramušem Haradinajem u Draču o zajedničkim izazovima koji jačaju odnose između dve zemlje i zajedničku evropsku perspektivu".

Haradinaj je na istoj društvenoj mreži napisao da su Meta i on imali "jedinstvene stavove o temama znacajnim za Kosovo i Albaniju".

Sastanak početkom jula u Paizu dogovoren je na nedavno održanom berlinskom samitu, koji su inicirali nemačka kancelarka i francuski predsednik, Angela Merkel i Manuel Makron, u istom formatu.

U slobodnom tumačenju Prištine to će biti prilika za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Stav Beograda je nepromenjen, i posle Berlina: dijalog može biti nastavljen samo ako Priština ukine takse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: