Kocijančičeva morala da reaguje: Nije rečeno to što piše prištinska štampa

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič reagovala na pogrešna tumačenja u prištinskim medijima njene izjave za lajmi.net.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.05.2019.

07:50

Kocijančičeva morala da reaguje: Nije rečeno to što piše prištinska štampa
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Ona je tu izjavu dala povodom inicijative predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija za stvaranje međunarodnog tribunala za navodne srpske zločine na Kosovu.

Ona je u toj izjavi navela da je "jasan stav EU da treba da postoji odgovornost za sve zločine počinjene tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji 90-ih godina prošlog veka", ali je danas zbog pogrešnih medijskih izveštaja, o tome morala da u novoj izjavi negira da EU podržava inicijativu Veseljija.

"Želimo da pojasnimo, Evropska unija nije uključena u poslednju inicijativu kosovske skupštine za stvaranje novog suda", kazala je Kocijančičeva.

Prištinski sajt navodi da je ona u pojašnjenju dodala da "EU smatra da postojeći pravni okvir omogućuje istragu i gonjenje svih osumnjičenih za ratne zločine u Srbiji i na Kosovu" i da "ono što je potrebno jeste veća pažnja i odlučnost obe zemlje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: