Sarajevski portal o umešanosti Tegeltije u korupciju - Tegeltija preti tužbom za klevetu

Sarajevo -- Sarajevski portal "Žurnal" je naveo da je u posedu dokaza koji potvrđuju navode o umešanosti Milana Tegeltije u koruptivne radnje.

Izvor: Beta
Podeli

"Žurnal" je danas objavio da je predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH (VSTS) Milan Tegeltija putem posrednika, inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ugovarao klijente kojima je trebalo "ubrzati" predmete u pravosuđu.

"Žurnal" ističe da je novac u Tegeltijino ime preuzimao inspektor SIPA iz Banjaluke Marko Pandža.

Prema navodima tog portala, prvi čovek bosansko-hercegovačkog pravosuđa obećao je da će "ubrzati" istragu u jednom slučaju u kojem je oštećeni predao Pandži 2.000 konvertibilnih maraka (oko 1.000 evra) za podmićivanje predsednika VSTS-a.

Tegeltija je negirao navode "Žurnala", navodeći da je "potpuna neistina i zlonamerna i bezočna laž da je uhvaćen u bilo kakvoj korupciji", te da on nikada ni na koji način nije učestvovao u koruptivnim radnjama.

Navode "Žurnala" ocenio je kao "zlonamernu konstrukciju usmerenu na pokušaj njegove diskreditacije".

Tegeltija je naveo da ga je inspektor SIPA Marko Pandža putem zajedničkog prijatelja zamolio da "sasluša izvesnog čoveka iz Krajine, koji se suočava sa problemima zbog neefikasnog rada Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu".

Prema njegovim rečima, navedeni problemi "mogli bi ukazivati na određene nepravilnosti u radu tog tužilaštva".

Tegeltija je najavio da će se zbog klevete tužbom obratiti nadležnom sudu.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić pozvao je predsednika VSTS da podnese ostavku.

"Milane, posle ovoga, zbog sebe, zbog građana BiH, a najviše zbog budućnosti pravosuđa ove zemlje podnesi ostavku", napisao je Mektić u svojoj reakciji na tekst na portalu "Žurnal".

strana 1 od 133 idi na stranu