Kreće "Operacija metla": Zaev sa Ahmetijem o rekonstrukciji Vlade Severne Makedonije

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev započeo je danas razgovore sa najvećim koalicionim partnerom DUI o najavljenim promenama u izvršnoj vlasti.

Izvor: Beta

Utorak, 21.05.2019.

19:41

Kreće
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Kako je saopštila Vlada Severne Makedonije, premijer Zaev i lider (partije Albanaca) DUI Ali Ahmeti "održali su sastanak kojim su započeti razgovori za detektovanje određenih slabosti kod dela funcionera izvršne vlasti".

Na sastanku koji je održan u zgradi Vlade u Skoplju dogovoreno je da se obave konsultacije u dve političke partije na čijem čelu su Zaev i Ahmeti, nakon čega će se razgovori produžiti.

Zaev je prethodno najavio da će sa Ahmetijem i drugim koalicionim partnerima razgovarati o kadrovskim promenama u izvršnoj vlasti i da će do polovine juna izaći sa konkretnim rešenjima za promene u Vladi, državnim institucijama i preduzećima, kao i na lokalnom nivou.

"Cilj ove inicijative je da se obezbede kadrovska rešenja za jačanje kapaciteta institucija u pravcu boljih rezultata na ekonomskom planu i ispunjavanja očekivanja građana", navodi se u saopštenju Vlade Severne Makedonije.

Promene u vlasti, popularno nazvane "Operacija metla", Zaev je najavio nakon prvog kruga predsedničkih izbora 21. aprila, kada su brojni građani, koji su na parlamentarnim i lokalnim izborima glasali za SDSM, apstinirali zato što su nezadovoljni radom njegove Vlade i ponašanjem funkcionera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: