"O izručenju radikala kad stigne nalog iz Haga"

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da Ministarstvo još nije dobilo sudski nalog za hapšenje dvoje radikala Vjerice Radete i Petra Jojića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92, arhiva
Foto: B92, arhiva

Ona je dodala da o tome nije danas ni razgovarala sa glavnim tužiocem Mehanizma Seržom Bramercom.

"Stav ministarstva povodom naloga za izručenje je da se sačeka odluka Mehanizma i da vidimo šta u njoj piše pa ćemo posle toga da postupimo u skladu sa našim zakonskim mogućnostima", rekla je Kuburovićeva novinarima u Nišu.

Upitana da li je sa Bramercom danas razgovarala o izručenju radikala Hagu, ministarka pravde je rekla da o tome nije bilo reči, jer to i nije odluka tužilaštva, već nalog suda, koji Ministarstvo pravde još nije dobilo.

Ona je precizirala da je Bramerc bio u uobičajenoj poseti Beogradu pred njegov šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti o saradnji sa Srbijom, koji će biti predstavljen u julu.

Tema današnjeg sastanka sa Bramercom je bila reginalna saradnja, navela je ministarka i podsetila da je u Beogradu u toku trodnevna konferencija tužilaca za ratne zločine iz regiona, na kojoj pored Srbije učestvuju delegacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

strana 1 od 159 idi na stranu