Ko je sve glasao za "Tijanin zakon"

Poslanici su usvojili izmene Krivičnog zakonika Srbije kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična dela.

Izvor: Beta

Utorak, 21.05.2019.

11:28

Ko je sve glasao za
Foto: depositphotos/Leonid_Andronov

Za izmene i dopune Krivičnog zakonika kojim se propisuje doživotna kazna zatvora bez uslovnog otpusta za silovatelje i ubice dece, trudnica i nemoćnih lica glasali su, osim poslanika vladajuće većine, i Đorđe Vukadinović iz opozicione poslaničke grupe "Pokret za spas Srbije - Nova Srbija", dvoje poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine, nezavisni poslanik Miladin Ševarlić i poslanici radikala.

Poslanik Vukadinović rekao je agenciji Beta da je iz sale izašao odmah pošto je završeno glasanje o tom zakonu i nastavljeno o drugim tačkama dnevnog reda.

On je rekao da nije imao dilemu da li da dođe i da svoj glas za izmene Krivičnog zakona, s obzirom na to da je i podržao inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" o uvođenju doživotne kazne zatvora za silovatelje i ubice dece i trudnica i da je više puta glasao u skupštini ya to da se taj zakon uvrsti u dnevni red sednice.

Iako je prvo najavio podršku, poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić je promenio mišljenje i nije glasao za izmene Krivičnog zakonika.

Deo opozicije koji bojkotuje skupštinu, okupljen uglavnom u Savezu za Srbiju, nije ni danas bio u sali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: