Konačno: Čovek sišao sa Ajfelove kule, ubeđivanje trajalo šest sati FOTO/VIDEO

Pariz -- Ajfelova kula bila je evakuisana danas zato što se jedan čovek popeo skoro do vrha spomenika i odbio da siđe šest sati.

Izvor: Tanjug, Beta/AP
Podeli
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Članovi specijalne planinarske jedinice vatrogasaca i policijski pregovarači na kraju su nagovorili čoveka da se preda, rekao je jedan pariski policijski zvaničnik. On je rekao da je čovek pod kontrolom i van opasnosti.

Uprava zdanja saopštila je da će Ajfelova kula biti otvorena sutra kao obično i obećano je da će ljudima koji su imali rezervisane karte biti vraćen novac.

Bezbednosni agenti primetili su čoveka kako se penje sa drugog nivoa rano popodne, što je onda pokrenulo evakuaciju 2.500 posetilaca spomenika, saopštila je kompanija koja upravlja Ajfelovom kulom.

Čovek je na kraju prestao da se penje odmah ispod trećeg nivoa koji je najviši nivo kule visoke 324 metara, i ostao je tamo. Za sada se ne zna koji je motiv njegovog penjanja i vlasti nisu otkrile njegov identitet.

Satima je trajalo ubeđivanje sa njim, mogao je da se vidi čovek obučen u crveno kako sa njim razgovara.

Policijski izvor je rekao za Frans pres da je uobičajena procedura kada se primeti da se neko penje uz kulu, evakuacija posetilaca, da bi se sprečila ta osoba da nastavi penjanje.

Nije prvi put da je neko pokušao da se popne na ovaj kultni pariski spomenik. Britanac Džejms Kingstom se 2015. popeo na kulu bez sigurnosnih kanapa i bez dozvole, uspevši da izbegne bezbednosne kamere dok se penjao.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Televizija je uživo prenosila kako vatrogasac i spasilac koji se nalaze na 342 metra visine, odmah ispod najviše platforme tornja, pokušavaju da ubede čoveka da se spusti sa tornja.

Policija je ranije navela da motivi "penjača" nisu poznati i da je pregovarač sve vreme bio na licu mesta, prenosi Rojters.

Francuska televizija BFM je izvestila kako je on pretio da će izvršiti samoubistvo.

Ajfelov toranj je bio zatvoren i evakuisan iz predostrožnosti nakon što je uočen muškarac koji se penje.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu