Đuriću zabranjen ulazak na KiM: Nervoza u Prištini

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio da su ga privremene institucije u Prištini sprečile da danas poseti Lešak, gde je trebalo da uruči pomoć Srbima.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.05.2019.

13:27

Đuriću zabranjen ulazak na KiM: Nervoza u Prištini
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Đurić je na konferenciji za novinare rekao da je ta poseta bila najavljena u skladu sa sporazumom o posetama zvaničnika, koji su ugovorile neke ranije vlade, te ocenio da ta zabrana nije slučajnost, već da je rezultat nervoze privremenih institucija u Prištini.

Dodao je i da je po svim demokratskim standardima u 21. veku neprihvatljivo nastojanje da se bilo kome od srpskih predstavnika onemogući kretanje, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju.

"To je neprihvatljivo i pokazuje da od političkog ekstremizma nigde nisu odmakli", rekao je Đurić.

Đurić je danas trebalo da preda 10 traktora Srbima u Lešku, za poljoprivrednike iz tog kraja. Ta pomoć će im danas svakako biti uručena, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Nastavićemo da podržavamo i pomažemo naš narod i još intenzivnije ćemo sprovoditi plan koji podrazumeva da u svim srpskim sredinama obnovimo institucije, putnu infrastrukturu, zdravstvene i obrazovne centre i da stvorimo bolje uslove za život", zaključio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: