"Najbolje rešenje za Preševsku dolinu je pripajanje Kosovu"

"Najbolje rešenje za Preševsku dolinu je pripajanje Kosovu", poručio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi iz Vašingtona tokom posete SAD.

Izvor: Bujanovacke.co.rs
Podeli
Ilustracija: depositphotos/BrianAJackson
Ilustracija: depositphotos/BrianAJackson

„Naravno da je najbolje rešenje za Preševsku dolinu pripajanje Kosovu, ali mi smo i dalje neko sa strane ko se ne može mešati u stav Kosovara, jer ne možemo da utičemo na Kosovo“, rekao je u nedelju predsednik opštine Bujanovac i lider Partije za demokratsko delovanje tokom gostovanja u emisiji Glas Amerike, prenosi prištinski Zeri.

U delegaciji političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbije u poseti SAD su i Ardita Sinani, potpredsednica PDD – a, i Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) i bivši prvi čovek opštine Preševo, navodi portal Bujanovacke.co.rs.

„Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi bi nesumnjivo prihvatili sa radošću integraciju u okvire države Kosovo“, rekao je Mustafa u istoj emisiji.

Politički predstavnici Albanaca ističu i da zbog kršenja prava Albanaca od Srbije jedina alternativa za njih ostaje ujedinjenje sa Kosovom, piše Zeri.

strana 1 od 159 idi na stranu