Velika Britanija zabrinuta zbog falsifikovane fotografije u kosovskoj skupštini

Britanska ambasada u Prištini na Tviteru je objavila da je zabrinuta zbog događaja iz prošle nedelje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.05.2019.

23:34

Velika Britanija zabrinuta zbog falsifikovane fotografije u kosovskoj skupštini
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Tada je poslanica Fljora Brovina u kosovskoj skupštini pokazala fotografiju Albanki koje su silovali Srbi, a za koju se ispostavilo da je lažna.

U tvitu britanske ambasade ocenjuje se da je "važno da optužbe za ozbiljne zločine počinjene tokom sukoba istražuju odgovarajuće institucije, pre svega postavljajući kao proritet pravdu i podršku za preživele, žrtve i porodice, u skladu sa vladavinom prava, a ne politički oportunizam".

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet putem Tvitera je juče takođe ocenio da bi "kosovski lideri trebalo da pomognu žrtvama da zaleče rane, a ne da ih eksploatišu zarad političke dobiti".

Brovina, poslanica najuticajnije vladajuće Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseiljija, priznala je u petak da su fotografije, koje je pokazala u skupštini kojom Veselji predsedava i za koje je tvrdila da predstavljaju dokaz da su srpske snage silovale Albanku tokom poslednjeg sukoba na Kosovu i Metohiji, falsifikat i da datiraju iz 2003. godine, navodno iz Iraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: