Srpska lista pobedila u sve četiri opštine na severu KiM

Kosovska Mitrovica -- Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobedili su u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Filip Kraincanic
Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Oni su osvojili veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. potvrđeno je Tanjgu u toj političkoj organizaciji.

"Naši kandidati odneli su ubedljivu apsolutnu pobedu u opštiama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica, čime je srpski narod na seveu KiM još jendom nedvosmisleno i skoro jednoglasno potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava na KiM i organsku vezu sa svojom državom Srbijom", rečeno je veeeras u Srskoj listi.

Oni ocenuju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji, koji su hteli da sever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

Izlasnost u Kosovskoj Mitrovici 38,74, u Zubinom Potoku 50,74 odsto

Izlaznost na izborima u četiri opštine na severu KiM do 19 časova časova je u Kosovskoj Mitrovici bila 38,74 odsto (8.545 birača), a u Zubinom Potoku 50,74 procenata, odnosno 4.331 birača, saopšteno je iz CIK-a.

U Leposaviću je glasalo 41,57 odsto, ili 7.550 birača, a u Zvečanu 45,71 odsto upisanih birača, ili njih 4.169.

Glasačka mesta su zatvorena u 19 časova, a prvi rezultati biće poznati oko 22 sata.

Izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM raspisao je kosovski predsednik Hašim Tači nakon što su oni podneli ostavke zbog taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

strana 1 od 115 idi na stranu