Nova provokacija? Ugljanin se sastao sa Aljbinom Kurtijem

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća i SDA Sulejman Ugljanin sastao se sa liderom Pokreta “Samoopredeljenje” Aljbinom Kurtijem u Prištini, na njegov poziv.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.05.2019.

13:13

Nova provokacija? Ugljanin se sastao sa Aljbinom Kurtijem
Foto: Screenshot/O2

Ovaj Ugljaninpov potez pao je u trenutku održavanja izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova.

On je tim povodom na svom Fejsbuk profilu izneo niz pohvala na račun Aljbina Kurtija nazivajući ga "jednim od najvećih boraca za ljudska prava sa prostora bivše Jugoslavije".

Naveo je i da je Kurti dobitnik niza odlikovanja, među kojima je i Orden tolerancije i da je njegov pokret Samoopredjeljenje trenutno druga po snazi politička partija u kosovskom parlamentu.

Ugljanin navodi i da je taj pokret članica Svetske socijalističke internacionale, i da je zato, kako kaže, važno "povezivanje Sandžaka putem političke saradnje i sa ovom prijateljskom organizacijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: