Novosti: Novcem iz Evrope kupili opremu za trgovinu organima

Zahvaljujući međunarodnim donacijama na Kosovu se otvaraju mnogobrojne klinike gde se obavljaju ilegalne transplantacije i trgovina ljudskim organima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.05.2019.

08:32

Novosti: Novcem iz Evrope kupili opremu za trgovinu organima
EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Prema pisanju Večernjih novosti, klinike sadrže najsavremeniju opremu.

Podsećajući da je kosovska policija pre dva dana tokom kontrole jedne privatne klinike u regionu Prištine uhapsila četiri osobe osumnjičene za nezakonitu transplantaciju i trgovinu organima, "Novosti" pišu da je poslednjih petnaestak godina na Kosovu postalo unosan posao otvaranje privatnih klinika na kojima uglavnom rade nestručne osobe.

"U njima se i obavljaju ovakve crne intervencije", piše beogradski list, podsećajući da je kosovska policija pre nešto više od mesec dana uhapsila četiri osobe za identično krivično delo.

"Novosti" još pišu i da sumnive klinike na Kosovu na najcrnji način obrću milione evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: