Dačić: Nastavak prijateljskih odnosa i saradnje sa Togom

U okviru zvanične posete Republici Togo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je pozvao na saradnju i uzajamnu podršku naše dve tradicionalno prijateljske zemlje.

Ministar Dačić imao je odvojene susrete sa predsednikom Faure Gnasingbom i sa svojim kolegom, ministrom spoljnih poslova, Robertom Dusijem.

Takođe, Dačić i šef diplomatije Republike Togo potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Togo.

Prema Dačićevim rečima, ovo je bio veoma važan sastanak za odnose Republike Srbije i Republike Togo.

"Srbija je sukcesor Jugoslavije i treba se podsetiti izuzetno dobrih odnosa koje je Jugoslavija u vreme Tita imala sa Togom, uključujući i sa ocem sadašnjeg predsednika", izjavio je ministar.

On je podvukao da Srbija želi da obnovi i da razvija dobre odnose sa Togom, da jača ekonomsku saradnju dve zemlje, kao i saradnju u oblasti obrazovanja davanjem stipendija studentima iz Togoa, i izrazio želju za uvažavanjem medjusobnih interesa i uzajamnom podrškom na medjunarodnoj sceni.

Dačić je na današnjem sastanku uputio i poziv predsedniku Togoa da na jesen poseti Srbiju.

"Glavni rezultat ove posete jeste naša obostrana saglasnost da razvijamo stratešku saradnju izmedju naše dve tradicionalno prijateljske zemlje", izjavio je šef srpske diplomatije nakon sastanaka u Togou.

strana 1 od 159 idi na stranu