Prelomio: Sebastijan Kurc najavio kraj koalicije sa FPO

Austrijski kancelar i lider Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc prelomio je i namerava da objavi kraj koalicije s desničarskom Slobodarskom partijom (FPO).

Izvor: B92

Subota, 18.05.2019.

11:56

Prelomio: Sebastijan Kurc najavio kraj koalicije sa FPO
Foto: EPA/FLORIAN WIESER

TV "Oe24", pozivajući se na krugove u OVP, navodi da je apsolutna većina članova Predsedništva stranke, kao i Kurc, za prekid saradnje sa FPO.

Kurc nema više poverenje u koalicionog partnera, navodi televizija, dodajući da će to saopštiti i danas tokom dana.

Ova informacija je objavljena u trenutku dok su Kurc i lider FPO Hajnc Kristijan Štrahe razgovarali u sedištu vlade o video snimku koji se se sinoć pojavio u javnosti, a na kojem se vidi kako lider FPO nudi navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njegove stranke u julu 2017.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: