Šta je Pupovčev SDS S odgovorio vandalima?

Zagreb -- Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskoj odgovorila je vandalima koji danima uništavaju njihove predizborne plakate.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/Christian Bruna
Foto: EPA-EFE/Christian Bruna

"Hvala vam što ste uništavali plakate. Bili ste deo naše kampanje!", poručio je SDS S na bilbordima porukom ispisanom mešavinom ćiriličnog i latiničnog pisma.

Nakon serije plakata na kojima su predstavljeni kandidati sa SDS S-ove liste, ta stranka je krenula u završnu fazu predizborne kampanje za evropske izbore.

Ovog puta je reč o bilboardima na kojima SDS S na ćiriličnom i latiničnom pismu zahvaljuje svima koji su uništili njihove plakate i tako ponudili odgovor na jedan od predizbornih slogana - ''Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj'', na kojem je reč Srbin, takođe, na ćirličnom pismu.

Vandali su na plakatima SDS S ostavili "tragove" u gotovo svim hrvatskim gradovima.

Počelo je sa Siskom gde su iskidani, dok su u Splitu - kao i u drugim gradovima - nikad pronađeni počinitelji na njima ispisivali ''Srbe na vrbe'', ''Palite traktore'', ''Za dom spremni'', ''Orjunaši'',i ''NDH''.

"Najgnusnije poruke - ''Zakolji srpsku decu'' i ''Ubi Srbina'' - u utorak su osvanule na plakatu u Ulici grada Vukovara Zagrebu", preneo je hrvatski portal nedeljnika Novosti.

Poruke mržnje osudile su brojne osobe iz javnog života, a Miloradu Pupovcu i njegovoj listi javnu podršku pružio je Miroslav Ćiro Blažević, bivši fudbalski trener Hrvatske.

"Nekad su meni svi vikali - Ćiro pederu! A sad čujem da to vičete Pupovcu. Meni ste vikali zato što me volite … a ne znam zašto to njemu vičete. Ali zato znam da ću ga ja podržati", poručio je Ćiro Blažević u video poruci, kojom je pružio podršku Pupovcu i SDS S na predstojećim evropskim izborima.

strana 1 od 133 idi na stranu