Puštena u saobraćaj deonica autoputa na Koridoru 10: Skot i Kif sa šeširima - znak dobrih vesti

Večerašnjem puštanju u saobraćaj deonice autoputa na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru prisustvovao je i veliki broj stranih ambasadora.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.05.2019.

20:12

Puštena u saobraćaj deonica autoputa na Koridoru 10: Skot i Kif sa šeširima - znak dobrih vesti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da mu je drago što su prisutni, te da je uveren da je i njima drago što Srbija ide putem razvoja.

"Nikad nismo imali toliko ambasadora na nekoj manifestaciji, zahvalan sam im na tome. Ovde su radile bugarske, španske i grčke kompanije i svakako da su ambasadori tih zemalja zadovoljni kako su njihove kompanije završile posao. Naravno i Azerbejdžanci. Svi su dobrodošli", rekao je Vučić.

Drago mu je što se ovde mogu videti i ruski i američki ambasador:

"I njima je drago što Srbija ide ovim putem", dodao je on.

Predsednik je zahvalio svim ambasadorima i drugim predstavnicima diplomatskog kora na prištvu, a primetivši ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa sa šeširom, šaljivo primetio:

"Uvek znam da imamo dobre vesti kad su Kif i Skot sa šeširom".

Vučić je kazao i da je zahvaljujući završenoj deonici ovo sada "druga slika Srbije, drugačija zemlja".

"Nismo mi u tako užasnoj situaciju kako kukamo, niti u tako dobroj kako nam se čini", poručio je predsednik i dodao:

"Još mnogo truda treba da uložimo, ali smo na dobrom i sigurnom putu. Finansije su nam stabilne, privredni rast više nego stabilan, ako sačuvamo političku stabilnost drugih problema neće biti", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Vučić je nazdravio sa premijerkom i članovima diplomatskog kora vinom iz vinarije "Aleksić", koji su im predstavili svoje proizvode.

Predsednik je u razgovoru da ambasadorima rekao da ne može da kaže da se naša vina mogu porediti sa najboljim italijanskim i francuskim vinima, ali da svakao srpska industrija vina itekako raste i razvija se, jer postoji veoma dobra tehnologiju prerade.

Dodao je i da je vino jedan od najlepših srpskih proizvoda.

Vučić kod najdužeg drumskog tunela Manajle

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošao je, obilazeći južni krak Koridora 10 koji se večeras otvara, kroz tunel Manajle, najdužni drumski tunel u Srbiji, zajedno sa ministrima u Vladi Srbije.

Direktor sektora za izgradnju u "Koridorima Srbije" Aleksandar Senić obavestio je predsednika o svemu što je urađeno, istakavši da je tunel izgrađen po najvišim svetskim standardima i da je danas, i u ovom momentu možda i najopremljeniji.

Naveo je da juče pušten i radio-signal i da u tunelu funkcioniše i mobilna telefonija.

Kako je rekao, u dva tunela na ovoj deonici - Manajle i Predejane uložneo je 13 miliona evra a u tunelu Manajle postoji 13 bezbednosno-sigurnosnih sistema koji , između ostalog, u slučaju nekih težih incidenata sprečavaju ulazak novih putnika u tunel.

Takođe, za vozila koja se kreću u tunelu veoma sporo, brzinom oko 30 kilometara, oglasiće se razglas koji će ih upozoriti na to.

Postoji veliki broj senzora, veliki deo toga je automatizovan, dodao je Senić.

Predsednika su kod tunela dočekala deca iz KUD-a Branislav Nešić" iz Vladičinog Hana, sa kojima se fotografisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: