Milioni u šoku: Ovo je spot za izbore za evropski parlament VIDEO

Video-spot koji poziva građane da glasaju na izborima za Evropski parlament je za samo dve nedelje na društvenim mrežama videlo oko 120 miliona ljudi.

Izvor: RTS

Petak, 17.05.2019.

10:42

Milioni u šoku: Ovo je spot za izbore za evropski parlament VIDEO
Leon Neal/Staff/Getty images

Razlog leži u tome što je sadžaj video-materijala u najmanju ruku čudan, jer ipak se radi o izborima za najbrojnije i najvažnije telo EU. Pitanje je da li su autori time zapravo želeli da motivišu tradicionalno nezainteresovane birače time što će ih šokirati.

Kako navodi RTS, video-snimak Evropskog parlamenta ima klasičan naslov "Izaberi budućnost", ali sadržaj je ono što je privuklo veliku pažnju – čak 40 miliona pregleda na Jutjubu i skoro 80 miliona na Fejsbuku.

Prvi deo pokazuje petnaestak žena koje rađaju male Evropljane u više zemalja, uz pomalo sirove slike bola i emotivne trenutke rađanja. U drugom delu glas deteta sublimira političku poruku, kaže da zajedno Evropljani mogu da grade mir i jednakost, da zaštite ljudska prava i demokratiju.

"Zbog toga glasamo. Danas sam rođen. Izaberi Evropu u kojoj ću odrasti", poruka je koju prenosi dete iz spota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: