Nakon rezolucije o genocidu Srbije oglasila se premijerka

Komentarišući usvajanje rezolucije o osudi genocida koji je navodno počinila Srbija na Kosovu, premijerka Brnabić izjavila da je to još jedan korak unazad.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.05.2019.

09:54

Nakon rezolucije o genocidu Srbije oglasila se premijerka
Tanjug, Tanja Valiæ

Najnoviji potez Prištine, istakla je Ana Brnabić, sve očiglednijom čini razliku politika koju vode Beograd i Priština i dok je naša politika, politika mira i kompromisa, politika gledanja u budućnost regiona i boljih uslova za život, politika Prištine je politika prošlosti, koja nikada nikoga neće odvesti u bolju budućnost.

"Meni se čini da su to besmisleni predvidivi potezi, ne znaju šta će od sebe, ako bih mogla tako da kažem, i šta više da smisle da bi se utrkrivali u najgorem nacionalizmu protiv Srbije i Srba na KiM", rekla je Brnabić.

Istakla je da ono što frustira Prištinu ne može da izazove reakciju Beograda i da ispovorcira Srbiju.

Ocenjujući to kao našu prednost, premijerka ističe da je politika Beograda politika mira i kompromisa, politika gledanja u budućnost regiona i boljih uslova, pre svega za mlade ljude, a da je ona koju vodi Priština zagledana u prošlost, politika mitova i fabrikovanih činjenica i informacija i ona koja neće nikoga odvesti u bolju i drugačiju budućnost ovog regiona.

"Sve je očiglednija ta razlika i više niko ne govori o dve strane", navela je ona i podsetila da se predsednik Aleksandar Vučić trudio i uspeo da napravi tu razliku.

Priština, prema njenim rečima, stvarno ide u jedan ogroman besmisao, ali mi, ističe, ne treba da budemo srećni zbog toga jer će oni teško izaći iz toga. Dodala je da Srbiji treba druga strana sa kojom može da razgovara o budućnosti, a da ovo sve što Priština radi čini situaciju dodatno teškom.

Premijerka je uverena da prištinske vlasti neko gura i da imaju podršku iz inostanstva, premda to, kako kaže, nije nešto na šta mi možemo da utičemo i čime treba da se bavimo.

"Mi treba da se bavimo dodatnim jedninstvom Srba na KiM, izborima za lokalne samouprave, koji dolaze koji su izuzetno važni, tu treba da se potvrdi jedinstvo Srba i da se napravi referendumska atmosfera", izjavila je Brnabić i pozvala sve Srbe na KiM da izađu na izbore da potvrde jačinu Srba, srpskog naroda na KiM", rekla je Brnabićev, uz poruku da ne treba da dopustmo da naše institucije preuzme neko drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: