Iran odgovorio Trampu: Varaš se

Teheran -- Iran odgovorio američkom predsedniku koji je rekao, govoreći o navodnom sukobu u njegovoj administraciji oko Irana, da će Teheran na kraju hteti da razgovara.

Izvor: B92
Podeli
Bruno Vincent/Staff/Getty images
Bruno Vincent/Staff/Getty images

SAD su već poslale nosače aviona i bombardere u Persijski zaliv, što je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton prikazao kao nepogrešivu poruku Iranu o tome šta će se desiti ukoliko samo pokušaju da napadnu SAD.

Bolton inače važi za "tvrdu" struju američke administracije kada je reč o Iranu, a navodno je imao i tajni plan da tamo pošalje 120.000 američkih vojnika. Iako je taj plan demantovan, pokrenulo se pitanje u američkoj javnosti na koju stranu ide Bolton, a na koju državni sekretar Majk Pompeo.

Tramp je danas izjavio da nema razmimoilaženja između dva istaknuta člana njegove administracije, dodajući na kraju da će Teheran na kraju popustiti i pristati na razgovor.

Međutim, stigao je i odgovor. Dao ga je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif, koji je poručio da se predsednik SAD Donald Tramp vara ako misli da će se Iran vratiti za pregovarački sto.

Inače, SAD su se povukle iz međunarodnog nuklearnog sporazuma o Iranu, što je pokrenulo lavinu reakcija i dodatno destabilizovalo ionako "klimav" region.

Zarif kaže i da će se Iran i dalje pridržavati tog sporazuma, kome, kako kaže, ostaje posvećen.

strana 1 od 417 idi na stranu