"Aktuelna vlast najgora od diktature; glavni posao ubediti građane da ne zaslužuju ovu bedu"

Atina -- U Grčkoj se zahuktava predizborna retorika pred lokalne i izbore za Evrospki parlament. Lider opozicije oštro kritikovao vladu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Milos Bicanski/Stringer/Getty images
Milos Bicanski/Stringer/Getty images

Lider najveće grčke opozicione partije Nove demokratije rekao je da veruje da će građani Grčke 26. maja, na lokalnim izborima i izborima za Evropski parlament, poslati poruku da je aktuelna vlast najgora od kraja diktature 1974. godine, prenosi agencija ANA-MPA.

„Nisam ovde da bih pravio podele. Ovde sam da kažem da ćemo se ili mi njih rešiti, ili oni nas“, istakao je Micotakis i dodao da je potrebno verovati u promenu koja može doći. On je kazao da je njihov posao pre svega da ubedi građane da ne zaslužuju ovu bedu.

„Mi smo danas jedina snaga koja može da pruži rešenja za probleme u Grčkoj“, dodao je Micotakis.

Komentarišući ekonomiju, Micotakis je napomenuo da će njegova stranka, ukoliko pobede na izborima, smanjiti porez na nekretnine za 30 odsto i porez na preduzeća sa sadašnjih 29 na 20 odsto.

„Nemamo mogućnost da delimo novac, da dajemo našim sugrađanima bonuse, ali imamo moć našeg glasa, i verujemo da nas podržava tiha većina Grčke u potrazi za političkim promenama“, rekao je lider grčke opozicije.

Nova demokratija nije „partija većine“, dodao je Micotakis, misleći na moto koji je aktuelni premijer Aleksis Cipras objavio tokom svojih partijskih skupova.

Dodao je da je Nova demokratija partija sa najvećom podrškom i „ne samo većine, nego svih Grka“.

„Donećemo nove investicije i otvoriti nova radna mesta, jer znamo kako ekonomija u privatnom sektoru funkcioniše“, napomenuo je Micotakis i dodao da će se zalagati za odbranu prava radnika, kao i srednjih preduzeća.

On je poručio glasačima koji su tokom prethodnih izbornih ciklusa glasali za vladajuću stranku SIRIZA da su „videli šta se desilo, naučili lekciju i da sada imaju pravo da isprave grešku“.

strana 1 od 417 idi na stranu