Dodik: Prvo ću reći Komšiću šta imam, a onda novinarima

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se u Banjaluci osvrnuo na krivičnu prijavu koju je protiv njega podneo Željko Komšić.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

17:38

Dodik: Prvo ću reći Komšiću šta imam, a onda novinarima

Komšić je krivičnu prijavu podneo zbog Dodikovih izjava u nedelju na obeležavanju godišnjice Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.

Komentarišući prijavu koju je protiv njega podneo Komšić, Dodik je istakao da će prvo Komšiću reći šta ima, pa onda novinarima.

"Trebalo bi možda da dodam još nešto da ojačam tu njegovu tužbu", istakao je Dodik.

On je podsetio da godinama insistira na demilitarizaciji BiH i da bi to bilo najbolje rešenje.

"To pokazuju i vreme i globalni odnosi. Za nas bi bilo najbolje da ne budemo deo globalnih sukoba koji se dešavaju na relaciji Zapad - Istok. Svrstavanje na jednu stranu predstavlja gubitak šanse ili prihvatanje da se konfrontirate sa drugom stranom. Vojna neutralnost je zbog toga najbolja", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, velika greška je bilo ukidanje Vojske Republike Srpske, kao i odluka predthodnog saziva Predsedništva BiH da Oružane snage BiH čini više od 9.600 pripadnika.

"Izmislili su priču o paravojsci u RS, pa su napravili galamu u vezi sa naoružavanjem policije, iako je sarajevska kantonalna policija u isto vreme kupila više oružja, a sada galame zbog formiranja rezervnog satava policije koji ima cilj da pojača bezbednost i smanji troškove. Nekorektno je takvo uplitanje međunarodnog faktora i svaljivanje krivice na Srpsku", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: