U samo jednom gradu u BiH poplavljeno je 400 kuća, pokrenuto šest klizišta i srušen most FOTO

Prijedor -- U BiH se i dalje bore sa majskim obilnim padavinama koje su izazvale izlivanje reka zbog čega su uvedene vanredne situacije i odbrane od poplava.

Izvor: klix.ba
Podeli
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Najkritičniji je grad Prijedor, i područje oko njega, gde je pod vodom 1.350 domaćinstava, dok je poplavljeno oko 400 kuća, stvoreno je šest klizišta, a porušen je i pešački most preko reke Sane u Donjoj Dragotinji, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kaže da će oštećenja na ostalim infrastukturnim objektima biti naknadno utvrđena. On je naveo da je vodostaj Sane sinoć bio 446 centimetara ili za 50 centimetara manje nego pre dva dana, ali da je Štab za vantredne situacije na sednici doneo odluku da vanredna situacija, koja se proglašava na koti od 460 centimetara, ostane i dalje na snazi kako bi što efikasnije bio očišćen teren nakon povlačenja vode.

Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Takođe, 104 domaćinstva u naselju Raškovac od utorka ujutro nema struju zbog toga što je poplavljena trafostanica.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš najavio je da će vatrogasci pokušati da ispumpaju vodu iz te trafostanice kako bi domaćinstva dobila struju, ali je napomenuo da je reč o velikoj količini vode.

Šef Odseka za civilnu zaštitu Dušan Vranješ rekao je da se tokom noći očekuje dalji pad vodostaja i da su počele pripreme za asanaciju terena, popravku infrastrukture i sanitarno-higijenske mjere.

strana 1 od 133 idi na stranu