Pohvala iz Amerike: Srbija dobro brani granice Evrope od terorizma

Koordinator za antiterorizam u Birou protiv terorizma Stejt departmenta Nejtan Sejls ocenio je da Srbija "dobro brani granice Evrope od terorizma".

Izvor: Beta
Podeli
TANJUG/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE
TANJUG/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

On je tokom razgovora sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem u Vašingtonu pohvalio rad srpske policije i ocenio da Srbija daje "pun doprinos" borbi protiv terorizma, preneo je MUP.

Sejls je dodao da će SAD pomoći unapređenju kapaciteta MUP-a Srbije u borbi protiv terorizma dok je ministar Stefanović kazao da je Srbija "pouzdan partner" u borbi protiv terorizma, kao i da je učesnik Globalne koalicije u borbi protiv Islamske države.

Govoreći o povratku boraca sa stranih ratišta, Stefanović je naveo da se na Kosovo i Metohiju vratilo "stotinjak ljudi" koji kako je ocenio, predstavljaju "stalnu opasnost za bezbednost u čitavom regionu".

"Ljudi koji se vrаćаju sа rаtištа držаvljаni su nekih od zemаljа regionа, pа i nаše zemlje, i bez obzirа nа to što ćemo dа prikupimo dokаze i pokušаti dа ih osudimo nа dugogodišnje zаtvorske kаzne, pitаnje je štа će biti sа njimа kаdа izаđu iz zаtvorа, kаko mogu dа se reintegrišu u društvo, а dа više ne budu pretnjа", naveo je Stefаnović, koji boravi u zvaničnoj poseti SAD.

strana 1 od 159 idi na stranu