Grad na putu da donese odluku kojom će kazniti sve one koji sprečavaju radove

Beograd -- Gradski odbornici usvojili predlog da se raspravlja o zaključku kojim se omogućava da Grad Beograd podnese tužbu protiv onih koji nanose štetu gradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Tanja Valić
Tanjug, Tanja Valić

Tim predlogom se omogućava podizanje tužbe protiv svih onih koji sprečavaju radnike da izvode radove.

Zaključak je predložio šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković, ističući da svako ko to bude planirao u narednom periodu moraće svaku štetu koju načini i da plati.

Mirković je kazao novinarima u Skupštini Grada, gde se danas održava sednica, da su u drugom delu zaključka, koji se odnosi na osudu nasilničkog ponašanja pojedinih odbornika Skupštine grada, želeli da se kao odbornici koji će glasati za ovaj zaključak ograde od onih koji kontinuirano sprovode i verbalno i fizičko nasilje.

“Mislio sam da smo sa zaključcima završili kada smo Željka Veselinovića, perjanicu SzS, osudili zbog poziva na silovanje Ane Brnabić”, kazao je Mirković.

Dodao je da su događaji od 4. aprila ispred Starog dvora, kada je, kako navodi, Borko Stefanović jednu ženu gurnuo niz stepenice, Nikola Jovanović preskakao žene, Miloš Pavlović podigao ruku i zamahnuo da udari jednu ženu, kao i ono što Marko Bastać već nedeljama radi na Trgu republike, stvorili potrebu da se taj zaključak uvrsti na dnevni red današnje sednice.

“Tim zaključkom u prvom delu smo samo podržali ovo što Grad već radi i zahtevaćemo od Grada da kada god se načini šteta Gradu Beogradu, kada god pristekne iz organizovane hajke, iz organizovane grupe kao što je Bastaćeva, da ljudi koji to organizuju i sprovode plate štetu koja je nastala, a ne da to rade građani Beograda”, kazao je Mirković.

strana 1 od 159 idi na stranu