Dačić: Srbija iskreni prijatelj Madagaskara

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravi u zvaničnoj poseti Madagaskaru, gde je danas u Antananarivu razgovarao sa visokim zvaničnicima te zemlje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.05.2019.

11:03

Dačić: Srbija iskreni prijatelj Madagaskara
Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Ministar Dačić imao je odvojene susrete sa ministrom ekonomije, finansija Randrijamandrato Rišarom, ministarkom industrije, turizma i zanatstva Rakotamalalom Lantoso, kao i sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Frank Mišelom Naina Andrijancitohainom.

Ministar Dačić je sa sagovornicima razmotrio stanje bilateralnih odnosa Srbije i Madakaskara, kao i modalitete unapređenja saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova, dva ministra su potpisali Memorandum o saradnji ministarstva spoljnih poslova Srbije i Madagaskara.

"Poseta Madagaskaru je u cilju unapređenja naših odnosa i razvoja bilateralne saradnje. Srbija je naslednica Jugoslavije i mi iz tog vremena, iz vremena predsednika Tita, koji je bio jedan od osnivača Pokreta nesvrstanih zemlja, imamo izuzetnu saradnju sa Madagaskarom", rekao je Dačić posle sastanka.

On je naglasio da Srbija pokušava da obnovi saradnju sa brojnim prijateljskim zemljama Afrike i da je ovo njegova druga poseta Madagaskaru, da je bio pre tri godine i da je tada dogovoreno unapređenje saradnje dve zemlje.

"Formiraćemo Mešoviti komitet za ekonomsku saradnju. Očekujemo da se razmene i posete naših biznismena. U oblasti obrazovanja Srbija će ponuditi stipendije za studente sa Madagaskara. Takodje, Srbija će pomoći Madagaskaru i u oblastima medicine i farmacije, budući da imamo izuzetno uspešne institute koje se bave proizvodnjom vakcina", naveo je ministar.

Dačić je rekao da očekuje uzvratnu posetu svog kolege Srbiji, ali i na jesen posetu novog predsednika. "Srbija je iskreni prijatelj Madagaskara i sa tom politikom ćemo nastaviti", zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: